Kompetenciamérés eredményei 2017

A táblázat a 2016 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2016

A táblázat a 2015 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2015

A táblázat a 2014 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2014

A táblázat a 2013 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2013

A táblázat a 2012 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2012

A táblázat a 2011 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2011

A táblázat a 2010 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2010

A táblázat a 2009 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2009

A táblázat a 2008 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. A felmérésnél az országos átlageredmények szolgáltak az összehasonlítás alapjáúl.

Kompetenciamérés eredményei 2008

A kompetencia mérés, a körülötte zajló vitáktól függetlenül, fontos a számunkra, hiszen a Fenntartó számára szinte az egyetlen külső visszajelzés az iskolák teljesítményeivel kapcsolatban. A táblázat a 2008 májusában írt kompetenciamérés eredményeit mutatja. Mindkét évfolyam mindkét mért területén mind az országos, mind a megyeszékhelyi átlag fölött teljesítettek a tanulóink a tavalyi kompetenciamérés alkalmával. Ennek azt hiszem, nagyon örülhetünk. A beadott tanulói kérdőívek alapján megállapításra került egy elvárt eredmény is, ehhez viszonyítva kerülhet megállapításra az úgynevezett hozzáadott érték. Mint látható iskolánk mindkét évfolyamon mindkét mért tantárgy esetén a hozzáadott érték tekintetében pozitív sávban van.

A gimnáziumi és általános iskolai eredmények összehasonlítása a gimnázium által az első év után megküldött adatok alapján. 2008-ban végzettek 2009-es év végi eredményei.

Sajnos a 2008-ban végzett diákjaink 2009-es első éves eredményeiről csak 2 középiskola küldött visszajelzést. Így az összehasonlítás adatok hiányában nem elkészíthető.

A gimnáziumi és általános iskolai eredmények összehasonlítása a gimnázium által az első év után megküldött adatok alapján. 2007-ben végzettek 2008-as év végi eredményei.


A képre kattintva nagyobb méretben is megtekintheti a táblázatot.

A középiskoláknak az első éves eredményekről jelentési kötelezettségük van az általános iskolák felé. Ezek az adatok azért is különösen érdekesek, hogy lássuk, a tanulóink hogyan állták meg a helyüket a választott középiskolákban. Ez az összesítés jól mutatja az egyes tantárgyak esetén, hogyan alakultak a jegyek a nálunk 2007-ben ballagott tanulóknál a 9. évfolyam elvégzése után. Feketével az általános iskolai átlag az évfolyamon, fehér oszlop a középiskolai eredmények összesítését mutatja. Jól látható, hogy az általános és középiskolai átlagok szinte minden tantárgy esetében kollerálnak egymással, sőt egyes tárgyak esetén javulás észlelhető. A kapott visszajelzéseket iskolánkban először az egyes szakcsoportok, majd a tantestület részletesen elemzik.
2008-ban elballagott tanulóink első éves középiskolai eredményeiről 2009-ben nem kaptunk értékelhető mennyiségben visszajelzéseket. Csupán 2-3 középiskola küldte meg számunkra az év végi jegyeket. Így az adatok hiányában összehasonlítás nem készíthető.

Tanulóink iskolaválasztása 2007 - 2009

A beiskolázási adatok jó mutatói annak az eredményességnek, hogy a tanulóink milyen típusú iskolákban tudják a későbbiekben folytatni a tanulmányaikat. Az eddigi eredményeik alapján, hová és hányadik helyen vették őket fel. Az idei év statisztikája azt mutatja, hogy tanulóink közel 90 % érettségit adó középiskolában folytathatja a tanulmányait. Nagy részüket az adott középiskolába az első megjelölt helyen vették fel. Örvendetesek ezek a számok számunkra. Megállapítható, hogy tanulóinkat Pécs középiskolai szívesen fogadják. A gimnáziumok közül továbbra is a Babits és az ANK a favorit. Különösen a különböző tagozatok a kedveltek, ezek közül is a nyelv és az informatika. A szakközépiskoláknál a Kereskedelmi továbbra is őrzi az első helyét a választott szakközépiskolák listáján.